Van Bommel wint opnieuw en deelt koppositie met één andere club

31 juli 2022, 22:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mark van Bommel heeft ook het tweede competitieduel met Antwerp FC weten te winnen. In de eerste thuiswedstrijd werd Zulte Waregem met 1-0 verslagen. Alleen OH Leuven slaagde er ook in om zes punten uit twee wedstrijden te behalen, waarmee Antwerp de koppositie dus nog maar met één andere club hoeft te delen.

Ten opzichte van de eerste competitiewedstrijd verving Van Bommel alleen Pacho Tenorio door Dinis Almeida, waardoor Toby Alderweireld een andere partner in het centrum had. Het betekende dat Vincent Janssen wederom op de bank begon en genoegen moest nemen met een invalbeurt van twintig minuten.

Janssen kwam namelijk in minuut 70 binnen de lijnen, toen kort daarvoor de enige treffer van de wedstrijd al was gemaakt. Vleugelaanvaller Michel-Ange Balikwisha was het eindstation van een keurig uitgespeelde aanval en kon een lage voorzet van dichtbij binnenwerken. De wedstrijd leek helemaal beslist toen Zulte Waregem-middenvelder Novatus Miroshi een kwartier voor tijd met rood van het veld werd gestuurd.

Zo bleef Antwerp na de 0-2 zege op het KV Mechelen van Danny Buijs dus ook na de ontmoeting met Zulte Waregem nog foutloos. Hetzelfde geldt alleen voor Leuven, dat met één doelpunt meer aan kop gaat. Een goede start dus voor Van Bommel, die onder meer Club Brugge, KRC Genk en Anderlecht al de eerste nederlagen zag lijden.