'KNVB evalueert prestaties Oranje Leeuwinnen en positie Parsons'

31 juli 2022, 21:24   Bijgewerkt: 31 juli 2022, 21:36

De KNVB is momenteel bezig met een evaluatie van de prestaties van Oranje op het afgelopen EK Vrouwen. Dat vertelde presentator Sjoerd van Ramshorst in de NOS-studio na de finale van het EK. Onder meer de positie van bondscoach Mark Parsons wordt daarbij besproken.

Van Ramshorst baseerde zich op informatie van KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee, die uiteindelijk zal bepalen of de bond verder zal gaan met Parsons. Die taak neemt hij op zich, nu de bond na het vertrek van Nico-Jan Hoogma nog altijd zonder technisch directeur zit. Verwacht wordt dat de evaluatie in de week van 15 augustus zal worden afgerond, waarna dus ook de toekomst van Parsons duidelijk zal worden.

Verder kon Van Ramshorst meer vertellen over de doelstelling die Parsons bij zijn aanstelling had meegekregen. Zo moest hij op het EK minimaal de kwartfinale halen. Dat lukte, al vond analist en oud-international Leonne Stentler dat de lat daarmee ook wel erg laag lag voor de regerend Europees kampioen. "Je wil toch een ambitieuzer doel. Zeker met het spelersmateriaal dat er nog steeds is; van de basiself waren er tien speelsters die je ook op de Olympische Spelen al zag. Dan mag je verwachten dat er iets meer te halen is." 

Doorselecteren

De andere belangrijke taak van Parsons was om door te selecteren. Ex-international Mandy van den Berg vond dat dat onvoldoende gebeurd is. "Ik denk dat dit toernooi pijnlijk duidelijk is geworden dat dat te weinig was, of in ieder geval dat het meer nodig zal zijn in de toekomst om de volgende stappen te zetten. Er zal flink doorgeselecteerd moeten worden. Ook bij de bondscoach? Wat mij betreft wel", doelde ze op een vertrek van Parsons.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

CasperAdmiraal24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

moet worden ontslagen Mark parsons

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

vVeenendaal heeft zichzelf maar vast doorgeselecteerd, dus dat scheelt alvast.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen