'KNVB evalueert prestaties Oranje Leeuwinnen en positie Parsons'

'KNVB evalueert prestaties Oranje Leeuwinnen en positie Parsons'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

31 juli 2022 – De KNVB is momenteel bezig met een evaluatie van de prestaties van Oranje op het afgelopen EK Vrouwen. Dat vertelde presentator Sjoerd van Ramshorst in de NOS-studio na de finale van het EK. Onder meer de positie van bondscoach Mark Parsons wordt daarbij besproken.

Van Ramshorst baseerde zich op informatie van KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee, die uiteindelijk zal bepalen of de bond verder zal gaan met Parsons. Die taak neemt hij op zich, nu de bond na het vertrek van Nico-Jan Hoogma nog altijd zonder technisch directeur zit. Verwacht wordt dat de evaluatie in de week van 15 augustus zal worden afgerond, waarna dus ook de toekomst van Parsons duidelijk zal worden.

Verder kon Van Ramshorst meer vertellen over de doelstelling die Parsons bij zijn aanstelling had meegekregen. Zo moest hij op het EK minimaal de kwartfinale halen. Dat lukte, al vond analist en oud-international Leonne Stentler dat de lat daarmee ook wel erg laag lag voor de regerend Europees kampioen. "Je wil toch een ambitieuzer doel. Zeker met het spelersmateriaal dat er nog steeds is; van de basiself waren er tien speelsters die je ook op de Olympische Spelen al zag. Dan mag je verwachten dat er iets meer te halen is." 

Doorselecteren
De andere belangrijke taak van Parsons was om door te selecteren. Ex-international Mandy van den Berg vond dat dat onvoldoende gebeurd is. "Ik denk dat dit toernooi pijnlijk duidelijk is geworden dat dat te weinig was, of in ieder geval dat het meer nodig zal zijn in de toekomst om de volgende stappen te zetten. Er zal flink doorgeselecteerd moeten worden. Ook bij de bondscoach? Wat mij betreft wel", doelde ze op een vertrek van Parsons.

Reacties

gerelateerd