Frenkie krijgt steun van ploeggenoot; Xavi schept geen duidelijkheid

31 juli 2022, 17:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is nog altijd niet duidelijk of Frenkie de Jong ook komend seizoen bij FC Barcelona voetbalt. De middenvelder wil zelf graag blijven, maar gezien de financiële situatie van de Catalaanse club, zou een vertrek niet slecht uitkomen. De Jong kan in ieder geval wel rekenen op steun van ploeggenoot Marc-André Ter Stegen.

In gesprek met het Spaanse Marca gaf de Duitse doelman zijn mening over de situatie. "Uiteraard willen we altijd de beste spelers in ons team. Daar hoort hij bij. Het is een speler met veel kwaliteiten en we willen graag dat hij blijft. Maar ik wil me er verder niet mee bemoeien. Dit zijn zaken van de club."

De Jong zelf sprak eerder al uit graag bij FC Barcelona te blijven, ondanks de vergaande interesse van Manchester United en mogelijk binnenkort ook Chelsea. De club zou een transfer juist wel zien zitten, omdat het de transfersom goed kan gebruiken. Mocht De Jong blijven, dan lijkt hij genoegen te moeten nemen met een salarisverlaging.

Lees ook: Laporta komt met geruststellende boodschap voor Frenkie de Jong

Xavi

Trainer Xavi werd eerder op de dag tijdens een persconferentie gevraagd naar de situatie, maar kon nog altijd geen duidelijkheid scheppen. "Ik weet niet of hij blijft. Er is nog tijd en er kunnen veel dingen gebeuren. Het feit dat hij in de andere wedstrijden als centrale verdediger speelde, was geen teken dat hij moet vertrekken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen