Drietal debutanten in basiself bij laatste test voor Feyenoord

31 juli 2022, 16:15

Feyenoord treedt zondagmiddag tegen het Spaanse Osasuna aan met drie debutanten in de basis. Dat is enigszins opvallend, omdat het de laatste oefenwedstrijd is voor de club volgende week officieel aan het nieuwe seizoen begint. Quinten Timber, Oussama Idrissi en Jacob Rasmussen zullen daarom direct moeten laten zien klaar te zijn voor het echte werk.

Timber is de meest opvallende nieuweling in het rijtje. De middenvelder kwam deze week namelijk als de duurste aankoop uit de clubhistorie over van FC Utrecht. Hij mag meteen laten zien dat hij zijn prijskaartje van 7,5 miljoen euro (exclusief bonussen) waard is, als vervanger van de nog altijd geblesseerde Orkun Kökcü op het middenveld. Hij speelt daar samen met Fredrik Aursnes - die nog altijd dreigt te vertrekken uit De Kuip - en Sebastian Szymanski. Laatstgenoemde debuteerde tegen NAC Breda al in het rood-wit.

Voorin mag de van Sevilla gehuurde Idrissi direct beginnen als linksbuiten. Hij houdt daarmee Patrik Wålemark, Alireza Jahanbakhsh en Mo Taabouni op de bank. De volledige voorhoede van de Rotterdammers bestaat daarmee uit 'nieuwe' spelers, want ook Danilo en Javairo Dilrosun spelen pas sinds deze zomer bij Feyenoord. Spits Santiago Gimenez is na zijn presentatie teruggekeerd naar Mexico om zijn papieren op orde te krijgen. Hij is dus nog niet inzetbaar. 

De van Fiorentina gehuurde Jacob Rasmussen vult de linksbackpositie in. Marcos Senesi, Lutsharel Geertruida en Marcus Pedersen maken de verdediging voor het doel van Justin Bijlow compleet. Gernot Trauner is er nog altijd niet bij. 

Lege Kuip

Feyenoord en Osasuna trappen om 17.00 uur af voor de laatste oefenwedstrijd van deze voorbereiding. Het duel wordt in een lege Kuip afgewerkt. De gemeente wilde supporters bij het duel namelijk niet toestaan vanwege een gebrek aan politiemankracht. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen