Reserves Ajax dag na Johan Cruijff Schaal niet voorbij Almere City

31 juli 2022, 15:58

Ajax heeft de laatste oefenwedstrijd van deze voorbereiding niet kunnen winnen. Waar het voor de A-ploeg zaterdagavond al tijd was voor het echte werk - de met 3-5 verloren wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal - stond voor de reserves een dag later een duel tegen Almere City op het programma. Hierin kwam de ploeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Uiteraard kwam Ajax in Almere niet met de sterkste elf voor de dag. Tussen de voornamelijk jonge talenten was echter wel plek voor spelers die dichter tegen een basisplaats aan zitten. Remko Pasveer stond onder de lat, Brian Brobbey was de spits, aanwinst Francisco Conceicao maakte zijn officieuze basisdebuut en ook Calvin Bassey - die in de Johan Cruijff Schaal een kwartier na zijn invalbeurt alweer kon gaan douchen - kwam weer in actie.

Gezien de namen die bij de Amsterdammers op het veld stonden, was het geen verrassing dat Brobbey de eerste treffer voor zijn rekening nam. De teruggekeerde aanvaller profiteerde van een ingeleverde bal, die via Sean Klaiber in zijn voeten kwam. Het was een kans die aan hem wel besteed is en na 35 minuten zette hij Ajax op een 0-1 voorsprong, die het vervolgens ook mee zou nemen de rust in.

In de tweede helft bleef die voorsprong niet lang op het scorebord staan. Al na twee minuten was het raak uit een indirecte hoekschop van Ilias Alhaft. Joey Jacobs hoefde nauwelijks te springen om de net ingevallen Kian Fitz-Jim in de lucht te slim af te zijn. Buiten het bereik van Pasveer kopte hij de gelijkmaker binnen. Ajax had vanaf dat moment nog een kleine drie kwartier om de wedstrijd toch nog naar zich toe te trekken, maar maakte daar maar weinig aanspraak op.

Een erg fraaie actie van Conceicao leverde waarschijnlijk de gevaarlijkste kans op, al was het Almere dat in de slotfase nog het gretigst op zoek ging naar de winnende goal. Daarbij mocht Fitz-Jim in een poging het gevaar eruit te halen van geluk spreken dat hij van de scheidsrechter mocht blijven staan. Zijn tackle betekende het einde van de wedstrijd Faiz Mattoir. Tien minuten later maakte de scheidsrechter een definitief einde aan het oefenduel.