Driessen wijst dissonant bij Ajax aan: "Hij is het helemaal kwijt"

31 juli 2022, 11:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Valentijn Driessen vindt dat Ajax zich zorgen moet maken nu Devyne Rensch niet goed functioneert als rechtsback. De negentienjarige verdediger was volgens de chef voetbal van De Telegraaf zaterdagavond de dissonant aan Amsterdamse zijde in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (3-5).

Waar Ajax zich deze zomer op meerdere posities versterkte, werd er geen vervanger voor de naar Bayern München vertrokken Noussair Mazraoui aangetrokken. Rensch krijgt van trainer Alfred Schreuder de kans als rechtsback. "Ajax moet zich zeker zorgen maken", zegt Driessen in een video-item van de krant. "Rensch blijkt als rechtsback toch niet te functioneren. Hij heeft er anderhalf jaar geleden goed gefunctioneerd, maar is het sindsdien helemaal kwijt. Hij is gewoon niet een echte rechtsback. In de jeugd heeft hij centraal gespeeld. Je ziet dat hij zowel verdedigend als aanvallend moeite heeft met de rechtsbackpositie. Gakpo was hem iedere keer te snel af en kon de voorzet geven. Ook in de combinatie met Antony loopt het niet."

Ajax verloor de strijd om de Johan Cruijff Schaal met 3-5. Volgens Driessen was PSV de verdiende winnaar. "PSV had de langste tijd de wedstrijd onder controle. In de beginfase rond de 1-0 van Ajax niet. Toen speelde Ajax heel goed, met gevarieerd en snel aanvalsspel en de druk erop. PSV had zowel aan het einde van de eerste helft als bijna de hele tweede helft de wedstrijd in handen. Ik heb niet echt het idee gehad, zelfs niet bij de 2-2, dat Ajax over PSV heen zou lopen."

Dat PSV de strijd om de Johan Cruijff Schaal heeft gewonnen, is volgens Driessen vanuit Nederlands perspectief goed nieuws. "PSV gaat gelukkig met een goed gevoel de dubbele wedstrijd tegen AS Monaco spelen, dat is het belangrijkste. Als PSV hier met 5-3 verliest, ga je in mineurstemming naar Frankrijk en moet je maar afwachten of PSV zich kan kwalificeren. PSV heeft zich hier geweldig laten zien en vertrouwen getankt voor de dubbel tegen AS Monaco."

Lees ook: Gorter in bescherming genomen: "Dat is te kort door de bocht"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind driessen een .... En heel veel onzin vaak. Maar de verdediging is gewoon niet goed genoeg voor wat ajax wil behalen . Misschien had men ipv de veelste dure brobbey en bergwijn ,beter echt wat aan de verdediging kunnen doen . Bassey is byv gewoon een botte bijl ,en geen slimme gemene slager zoals martinez. Die gaat heel wat kaarten pakken

Chiel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja met zo een start gaat hij het record van Patrick Pothuizen met vlag en wimpel verbreken

DoekeDokkuma19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als Pasveer had gekeept had PSV nooit gewonen,ik denk dat Monaco geen Gorter in de goal heeft staan!

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als de scheids normaal had gefloten had alvarez een uur eerder moeten douchen...

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is Driessen..

okkele
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

wie is driesen?

1pietgerrist
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deze reactie is verwijderd.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen