Optie tot koop in huurcontract Wijnaldum kan verplicht worden

31 juli 2022, 10:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Georginio Wijnaldum gaat zijn carrière voortzetten bij AS Roma, zo verzekert het Algemeen Dagblad. De Italianen hebben een akkoord bereikt met Paris Saint-Germain over de tijdelijke transfer van de 31-jarige middenvelder. Alleen de medische keuring staat de overgang nog in de weg.

PSG en AS Roma hebben volgens de krant een 'acceptabele formule' gevonden om de salariskosten van Wijnaldum te verdelen. Dat was de laatste horde die de clubs nog moesten nemen. Wijnaldum strijkt in Parijs jaarlijks negen miljoen euro op. Dat salaris zal niet in zijn gehaal worden overgenomen door Roma. Thiago Pinto en Luis Campos, de technisch directeuren van de clubs, hebben in Israël overeenstemming bereikt over alle voorwaarden.

Wijnaldum zal op huurbasis de overstap naar Roma maken, waarbij de Italiaanse club de optie heeft om hem na dit seizoen definitief over te nemen van PSG. Als de Nederlandse middenvelder een bepaald aantal wedstrijden speelt, is de club van trainer José Mourinho verplicht hem over te nemen.

Voor Wijnaldum komt er zo al na een jaar een einde aan zijn dienstverband bij PSG. De middenvelder slaagde er niet in om in het Parc des Princes een vaste waarde te worden. Desondanks speelde hij nog 38 wedstrijden voor de club uit de Franse hoofdstad, waarvan 22 als basisspeler.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen