FC Barcelona creëert met vertrek meer ruimte in salarishuis

31 juli 2022, 10:01

De wegen van Óscar Mingueza en FC Barcelona scheiden zich. De Catalaanse club meldt via de officiële kanalen dat er een principe-akkoord is bereikt met Celta de Vigo over de transfer van de 23-jarige verdediger. Zodra Mingueza medisch is gekeurd, kan de deal worden beklonken.

Zo komt er voor Mingueza een einde aan zijn lange periode bij Barcelona. Al op zesjarige leeftijd werd hij opgenomen in La Masía, de jeugdopleiding van de club. Vele jaren later, in 2018, maakte Mingueza zijn debuut in het eerste elftal. Daarna volgden nog eens 65 officiële optredens.

Mede door de komst van Andreas Christensen en Jules Koundé was er voor Mingueza geen plek meer in de selectie van Xavi. Bij Celta de Vigo maakt de verdediger meer kans om wekelijks aan spelen toe te komen. Barça houdt naar verluidt drie miljoen euro over aan de verkoop van Mingueza. Bovendien creëren de Catalanen wat meer ruimte in het salarishuis.

En dat is broodnodig, want die ruimte moet er komen om de zomeraanwinsten te kunnen inschrijven voor de Spaanse competitie. Dat is ook de reden dat Barcelona wil dat Frenkie de Jong ofwel akkoord gaat met een forse salarisverlaging, ofwel naar een andere club vertrekt. Naast Mingueza vertrekt mogelijk ook Samuel Umtiti binnen afzienbare tijd bij Barça. Hij wordt in verband gebracht met een tijdelijke overgang naar Olympiakos.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen