Gorter in bescherming genomen: "Dat is te kort door de bocht"

31 juli 2022, 09:16

Alfred Schreuder heeft Jay Gorter in bescherming genomen na de nederlaag van Ajax in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Tot tweemaal toe zag de 22-jarige doelman er niet goed uit bij een doelpunt van PSV. Volgens Schreuder is het 'te kort door de bocht' om de tegentreffers in de schoenen van Gorter te schuiven.

Gorter kreeg bij Ajax de voorkeur boven Remko Pasveer, maar slaagde er niet in zijn basisplaats te rechtvaardigen. Voor rust zag hij er niet goed uit bij de 1-2 van Guus Til. De keeper kwam van zijn lijn om een voorzet van Cody Gakpo weg te boksen, maar timede verkeerd waardoor Til de bal in het lege doel kon koppen. Bij de 2-3 verwerkte Gorter een zwabberschot van Armando Obispo niet goed, waarna Gakpo in de rebound PSV opnieuw op voorsprong zette.

"Ik heb Jay nog niet gesproken, maar we hebben allemaal de wedstrijd gezien. Ook hij heeft goede dingen gedaan. Bij een keeper gaat het ook om dingen die niet goed gaan. Over iedere tegengoal kun je iets zeggen. Je kunt ook zeggen dat verdedigers niet in die situatie mogen komen. Het is te kort door de bocht om alleen Jay de schuld te geven", aldus Schreuder na afloop van de wedstrijd, geciteerd door Voetbal International.

Ook voor miljoenenaankoop Calvin Bassey was er een negatieve hoofdrol weggelegd in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De van Rangers overgekomen verdediger viel in de tweede helft in en werd veertien minuten later van het veld gestuurd na een harde overtreding op Ismael Saibari. "Ik kijk naar de situatie en de wedstrijd. Je kunt best een keer een tackle maken. Hij heeft het zeker niet bewust gedaan", stelt Schreuder. "Ik denk ook dat het een beetje met de wedstrijd te maken had. We stonden toen met 3-4 achter. Hij gaat er iets te wild in. Als je de beelden ziet, kon de rode kaart wel gegeven worden."

Lees ook: Spelers Ajax en PSV op rapport na historisch Supercup-duel

Reacties

BenBottelier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit zijn de fouten die Jay Gorter wel vaker maakt, helaas. Leuk voor jong Ajax, maar veel te lichr voor het echte werk. En met de 2 andere keepers die er niet veel jonger op worden, wordt een andere keeper echt noodzaak.

IronKnuckles
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij zag er inderdaad niet goed uit bij de twee goals maar wat ik echt niet begrijp is dat de langste verdediger en één van de betere koppers (Perr Schuurs) bijna de gehele wedstrijd op de bank wordt gehouden en twee kopsterke spelers van PSV daardoor een overwicht in de lucht tegen de relatief kleine verdedigers konden creëren. Je kunt wel met een tactisch plan komen als trainer zijnde maar als je op deze manier twee kopgoals om de oren krijgt ben je als coach m.i. tactisch niet erg sterk bezig.

JulesVanEls15
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij coach zijn verdediging niet, dus geen vertrouwen. Zelf speelde AJAX niet geweldig. Maar ik denk dat Gorter nog niet klaar is

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen