Bergwijn wil niets weten van vraag over juichen na goal tegen PSV

Bergwijn wil niets weten van vraag over juichen na goal tegen PSV

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

31 juli 2022 – Steven Bergwijn kijkt niet met een al te goed gevoel terug op zijn debuut bij Ajax. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV was de van Tottenham Hotspur overgekomen aanvaller weliswaar trefzeker, maar zijn ploeg trok desondanks aan het kortste eind.

Mede door een hattrick van Guus Til wonnen de Eindhovenaren met 3-5 in de Johan Cruijff ArenA. En dat terwijl de landskampioen zo goed aan de wedstrijd begon. Bergwijn zette Ajax na een kwartier op een terechte voorsprong. "Maar dan krijgen we twee ongelukkige goals tegen", begint hij zichtbaar teleurgesteld op de persconferentie na afloop.

Bergwijn - die PSV-doelman Walter Benitez verschalkte met een goed geplaatst schot in de verre hoek - vierde zijn treffer uitbundig en op voor hem herkenbare wijze. Hij is niet van mening dat hij ingetogen had moeten juichen omdat hij tegen zijn oude werkgever scoorde. "Ik ben nu speler van Ajax, dus ik zou niet weten waarom dat niet zou mogen. Als ik scoor ben ik blij en dan juich ik."

"Twee keer geeft Cody Gakpo de voorzet en scoort Guus Til", vervolgt Bergwijn. "We moeten veel scherper op zulke situaties zijn. We hadden de hoop nog niet opgegeven en zijn in de wedstrijd gebleven. Maar daarna krijg je de rode kaart en weet je dat het heel moeilijk gaat worden om het nog om te draaien. Of ik niet zag wat Calvin Bassey deed? Het ging snel."

Tot slot neemt Bergwijn het op voor Ajax-doelman Jay Gorter, die bij twee treffers niet vrijuit ging. "We zijn na de wedstrijd met z'n allen naar hem toe gegaan. Fouten horen nu eenmaal bij voetbal. Ik vind niet dat we hem de schuld kunnen geven van het feit dat we vandaag verloren hebben. We geven de doelpunten zomaar weg, maar hebben aanvallend ook heel veel goede dingen laten zien."

Lees ookGorter in bescherming genomen: "Dat is te kort door de bocht"

Reacties

gerelateerd