Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Til verklaart waarom uitgerekend hij een hattrick maakte tegen Ajax

Til verklaart waarom uitgerekend hij een hattrick maakte tegen Ajax

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

31 juli 2022 – Guus Til kende zaterdag met drie treffers een droomstart in dienst van PSV. De van Spartak Moskou overgekomen middenvelder maakte zijn debuut bij de Eindhovenaren in het met 3-5 gewonnen Johan Cruijff Schaal-duel met landskampioen Ajax.

De eerste twee treffers - in de eerste helft - maakte hij met het hoofd. En dat was geen toeval. "Luuk liep steeds naar de eerste paal, zodat hij twee centrale verdedigers kon meenemen", begint Til na afloop op de persconferentie. "Dat zijn normaal gesproken de beste koppers. Daardoor kwam ik automatisch tegenover een back te staan. Die zijn meestal minder in de lucht."

De gelijkmaker van Til kwam op een ideaal moment. Ajax was door een fraai doelpunt van Steven Bergwijn op voorsprong gekomen en leek door te drukken. "We hadden amper de bal aan het begin. Maar als we erdoorheen kwamen wist ik dat er ruimte voor me zou vallen."

Een hattrick maken is niet iets dat Til vaak overkomt. De laatste keer was in dienst van Feyenoord. Toen was Til in het Conference League-kwalificatieduel met FC Drita uit Kosovo ook driemaal trefzeker. "Of ik daaraan moest terugdenken? Nou, dat was natuurlijk wel de laatste keer dat het gebeurde. Ik hoop dat ik elk seizoen kan beginnen met een hattrick, maar mensen moeten er niet vanuit gaan."

Voor Til is de Johan Cruijff Schaal met PSV zijn eerste prijs in zijn loopbaan. Drie maanden geleden verloor de Oranje-international de Conference League-finale met Feyenoord en ook in twee bekerfinales met AZ trok hij met zijn medespelers aan het kortste eind.
Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd