Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Blind relativeert verlies na Haller-nieuws: "Dan is dit niet zo erg"

Blind relativeert verlies na Haller-nieuws: "Dan is dit niet zo erg"

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

30 juli 2022 – Daley Blind baalde zaterdagavond uiteraard flink van de verloren wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Voor de camera van ESPN liet de verdediger zijn analyse los op de volgens hem onterechte 5-3 nederlaag. De belangrijkste conclusie trok hij echter toen het treurige nieuws over Sébastien Haller ter sprake kwam.

"Ik denk dat we de wedstrijd onder controle hadden en goed op voorsprong kwamen met een fantastische goal", vatte Blind de beginfase van de wedstrijd samen. "Dan valt uit het niets de 1-1 en vlak voor rust ook de 2-1. Ik weet niet zo goed wat daar gebeurde. Je moet die voorzet eruit halen. Ik denk dat wij goede goals hebben gemaakt en zij vooral hebben geprofiteerd van individuele fouten van ons. Maar ik moet PSV feliciteren, om maar een waardig verliezer te zijn."

Toch wilde hij PSV niet de betere ploeg noemen. Hij wees de rode kaart van Calvin Bassey en de twee doelpunten voor rust van Guus Til aan als kantelpunten. Een schuldige wilde hij echter niet aanwijzen. "Elke situatie is anders. Het gaat erom dat je de voorzetten er zoveel mogelijk uithaalt tegen koppers als Luuk de Jong en Til. Ik wil niet met de vinger gaan wijzen, maar je moet gewoon contact maken met de man die in jouw zone is. Als een middenvelder bij je wegloopt, moet jij als middenvelder meelopen. En als een spits bij mij wegloopt, ben ik verantwoordelijk voor die spits."

Haller
Blind baalde opzichtig, maar zijn houding veranderde direct toen het verdrietige nieuws rond oud-ploeggenoot Haller ter sprake kwam. De spits kampt met een kwaadaardige tumor in zijn teelbal en staat een heftig traject te wachten. "Dan is dit niet zo erg, toch?", reageerde Blind direct. "Ik krijg het bijna niet uit m'n strot, maar soms is voetbal maar een spelletje. In dit soort gevallen is dat zo. We wensen Haller het allerbeste. Er zijn jongens die close contact met hem hebben. Hij is heel positief ingesteld, dus we hopen dat alles goed zal gaan."

Lees ook: Haller maanden out: tumor is kwaadaardig, chemotraject wacht Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd