Opstellingen Ajax en PSV: topaankopen maken debuut in kraker

30 juli 2022, 18:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax en PSV hebben hun opstellingen voor het duel om de Johan Cruijff Schaal gedeeld. Aan beide kanten zullen enkele van de grote aankopen van deze zomer hun officiële debuut gaan maken. De wedstrijd in de Johan Cruijff Arena gaat om 20.00 uur van start. 

Ajax

Zo zullen bij Ajax recordaankoop Steven Bergwijn en Owen Wijndal direct debuteren. Dat geldt nog niet voor de van Rangers FC overgekomen Calvin Bassey, ondanks dat trainer Alfred Schreuder aangaf dat hij wél klaar is om te spelen. Ook Brian Brobbey begint nog op de bank; Dusan Tadic is de spits bij Ajax. 

Zoals al aangekondigd staat Jay Gorter bij deze seizoensopener onder de lat bij Ajax. Hij krijgt daarmee de voorkeur boven Remko Pasveer, hoewel daarmee nog niet gezegd is dat dat ook voor de rest van het seizoen zal gelden. Kenneth Taylor is op het middenveld de laatste opvallende naam in de basiself van Schreuder.

PSV

Aan de kant van PSV zijn er meer nieuwkomers die voor hun officiële debuut staan. Zo verdedigt Walter Benítez het Eindhovense doel en krijgt hij daarbij hulp van onder meer Ki-Jana Hoever. Guus Til krijgt op het middenveld de voorkeur boven Xavi Simons en in de punt van de aanval staat Luuk de Jong.

Lees ook: Record gloort voor Luuk de Jong bij officiële PSV-rentree 

Naast De Jong valt voorin vooral de naam van Johan Bakayoko op. De negentienjarige aanvaller uit de eigen jeugdopleiding viel vorig seizoen al enkele keren zeer positief op, maar staat in deze kraker voor zijn eerste basisplaats in PSV 1. Dit omdat Noni Madueke door een blessure voorlopig ontbreekt. 

Opstelling Ajax: Gorter; Rensch, Timber, Blind, Wijndal; Álvarez, Taylor, Berghuis; Antony, Tadic, Bergwijn

Opstelling PSV: Benítez; Hoever, Teze, Obispo, Max; Sangaré, Veerman, Til; Bakayoko, De Jong, Gakpo

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

JerryWouters16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is okr

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen