Pasveer: "Ik denk dat Ajax en PSV er beter opstaan dan vorig jaar"

30 juli 2022, 19:10

Remko Pasveer weet nog altijd niet hoe zijn rol onder de lat bij Ajax er komend seizoen precies uit zal zien. Wel staat concurrent Jay Gorter in de basis in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV, al benadrukte trainer Alfred Schreuder dat dat nog niets zegt over het verdere verloop van de competitie. Pasveer zelf kijkt ondanks zijn reserverol erg uit naar de topper.

Vorig seizoen was Pasveer nog wel de keeper toen het seizoen met hetzelfde affiche begon. "Mijn eerste wedstrijd bij Ajax, en ook nog tegen mijn oude club", blikte hij met ESPN terug op het duel waarvan hij het eindresultaat (0-4) wel snel had willen vergeten. "Maar het is een andere tijd. We zijn weer een jaar verder. Het voordeel is dat we nu langer met elkaar spelen. Vorig jaar hadden we met een groot deel van de groep pas één training gehad, dat was echt wennen aan elkaar. Dat zag je in het spel ook terug."

Dit keer verwacht de 38-jarige sluitpost een ander duel. "Ik denk dat beide ploegen er als geheel beter opstaan dan aan het begin van vorig jaar. Ik ben heel benieuwd, het wordt een interessant potje. Ik heb er in ieder geval zin in, en met mij een heleboel." Bovendien wordt de Johan Cruijff Schaal als hoofdprijs benaderd. "Het is de eerste prijs die je kunt winnen en het hoort bij een club als Ajax om alles te willen winnen. En we hebben natuurlijk iets recht te zetten na afgelopen seizoen."

Eerste keeper

Pasveer zal dus vanaf de reservebank moeten toekijken hoe Gorter zijn kans krijgt om zich als eerste keeper te bewijzen. Zelf weet hij hoe de verhoudingen liggen. "Je moet je plek verdienen in de voorbereiding. Natuurlijk kijkt de trainer ook naar het afgelopen seizoen - waar ik gelukkig goede statistieken heb overlegd - maar uiteindelijk begint alles weer op nul. Deze trainer heeft een bepaalde manier van spelen en een bepaalde visie, ook over de keepers. Hij gaat bepalen hoe of wat. We gaan het wel zien."

Lees ook: Dit zijn de vermoedelijke opstellingen voor de Johan Cruijff Schaal

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen