Eerste stunt is een feit bij start van nieuw DFB Pokal-seizoen

30 juli 2022, 17:44

De start van de Duitse DFB Pokal heeft direct een enorme stunt opgeleverd. Bayer Leverkusen, vorig seizoen de nummer drie van Duitsland, liet zich verrassen door het naar de 3. Liga gepromoveerde SV Elversberg. De spectaculaire openingswedstrijd werd door de club met 4-3 gewonnen.

Met Nederlanders Mitchel Bakker en Jeremie Frimpong aan de aftrap (Timothy Fosu-Mensah zat de gehele wedstrijd op de bank) ging het al na drie minuten mis voor Leverkusen. Op de snelle openingstreffer van de thuisploeg volgde echter een nog sneller antwoord van aanwinst Adam Hlozek, en ook na de 2-1 uit een strafschop stond het via Charles Aranguiz al snel weer gelijk.

Elversberg bleef het de Bundesliga-club echter moeilijk maken en kwam kort voor rust wederom op voorsprong. Dit keer bleef een reactie van de bezoekers uit en in minuut 74 werd de voorsprong zelfs vergroot tot 4-2. Patrik Schick deed daarop wél nog iets terug, maar kon een grote blamage voor Leverkusen niet voorkomen. Die Werkself nemen als eerste grote Duitse club afscheid van het bekertoernooi.

Andere topclubs

Van de andere grote clubs in Duitsland kwam tot dusver alleen Borussia Dortmund al in actie. Die ploeg won vrijdag met 0-3 van 1860 München. RB Leipzig en Bayern München, die vanavond (20:30 uur) tegenover elkaar staan in de strijd om de Supercup, beginnen pas over een maand aan het toernooi. Dat doen ze tegen respectievelijk Teutonia Ottensen en Viktoria Köln.