Haller maanden out: tumor is kwaadaardig, chemotraject wacht

30 juli 2022, 14:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sébastien Haller komt de komende maanden niet meer in actie. De Ivoriaanse spits, die Ajax deze zomer verruilde voor een nieuw avontuur bij Borussia Dortmund, kampt met een kwaadaardige tumor in de teelbal. Dat heeft Borussia Dortmund bevestigd na verdere onderzoeken in het ziekenhuis.

Eerder deze maand zorgde het nieuws al voor een shockgolf in Europa. Oud-clubs en tegenstanders spraken massaal hun steun uit voor de aanvaller. Nu blijkt dat het om een kwaadaardige tumor gaat. De spits zal via chemotherapie moeten worden behandeld. Onduidelijk is of en wanneer de aanvalsleider weer zijn rentree kan maken binnen de lijnen. 'Sébastien krijgt de best mogelijke behandeling en hij heeft een erg goede kans op herstel. We wensen hem en zijn familie veel kracht en optimisme toe. Wij denken aan hem in deze moeilijke tijd', schrijft sportief directeur Sebastian Kehl op de clubwebsite.

De spits, die Ajax deze zomer voor een bedrag van rond de 31 miljoen euro verruilde voor een kans bij de Duitse topclub, onderging afgelopen week zijn eerste medische ingreep. Duidelijk is geworden dat de aanvaller nu een maandenlang traject wacht om weer gezond te worden. Haller zal onder meer chemotherapie moeten ondergaan, zo werd duidelijk.

De spits begon zijn loopbaan in Nederland bij FC Utrecht, dat hem voor zeven miljoen euro verkocht aan Eintracht Frankfurt. Via de Duitse subtopper belandde Haller bij West Ham United. Die club verkocht hem in januari 2020 voor 22,5 miljoen euro aan Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Voetbalxpert
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Alweer een speler die van ajax komt met een kwaal die de geweldige doctoren van de club niet op hebben gemerkt .Er zijn voorbeelden te over hoe mis ze het hebben gehad .Ik wens Haler veel sterkte en beterschap toe

TomasBonewald16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beterschap Sebastien

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Pfoeh wat een klote nieuws. Beterschap Seb!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen