Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Record gloort voor Luuk de Jong bij officiële PSV-rentree

Record gloort voor Luuk de Jong bij officiële PSV-rentree

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

30 juli 2022 – Luuk de Jong heeft zaterdagavond tegen Ajax één treffer nodig om zichzelf in de recordboeken te schieten. De aanvaller van PSV is momenteel al gedeeld topscorer van de Johan Cruijff Schaal en kan zodoende het doelpuntenrecord in de Nederlandse Supercup op zijn naam schrijven.

Vijf spelers waren in hun loopbaan drie keer trefzeker in de Johan Cruijff Schaal. Naast Luuk de Jong scoorden ook Phillip Cocu, Mateja Kezman, Jeremain Lens en Jari Litmanen driemaal tijdens de officiële opening van het nieuwe seizoen, die traditiegetrouw gaat tussen de landskampioen en de bekerwinnaar. De Jong won de schaal in 2010 en 2011 met FC Twente en in 2015 en 2016 met PSV.

Het lijkt erop dat De Jong in de basis gaat starten tegen Ajax. Ook dat levert hem een record op. De spits kan voor de zesde keer in zijn leven gaan strijden om de Johan Cruijff Schaal. Alleen Ronald Waterreus en Ulrich van Gobbel namen zo vaak deel aan de Supercup. Daley Blind kan namens Ajax ook aan zijn zesde Johan Cruijff Schaal deelnemen.

De Jong verruilde Sevilla deze zomer voor PSV, waar hij tussen 2014 en 2019 al zeer succesvolle jaren beleefde. Afgelopen seizoen speelde de aanvaller op huurbasis bij FC Barcelona.

Bekijk hier: De vermoedelijke opstellingen van Ajax en PSV
Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd