Romano komt met financiële details over Ajax-transfer Lucca

30 juli 2022, 12:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Lorenzo Lucca reist dit weekend nog naar Amsterdam om zijn overstap naar Ajax af te ronden. De boomlange aanvaller, die door de topclub wordt gehaald als back-upspits, zal maandagochtend het eerste deel van zijn medische keuring ondergaan.

Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. Lucca stapt zaterdag of zondag in het vliegtuig naar Amsterdam. De landskampioen huurt de spits voor een jaar van Serie B-club Pisa, dat een huursom van één miljoen euro ontvangt. Bovendien hebben de Amsterdammers een optie tot koop ter waarde van tien miljoen euro. Dat is twee miljoen meer dan in Italiaanse media werd genoemd.

Met Lucca heeft Ajax de gewenste reservespits binnen. De topclub haalde deze zomer al Brian Brobbey terug naar de Johan Cruijff Arena en kan ook Dusan Tadic in de punt van de aanval posteren, maar zocht nog naar een stormram om in de slotfase iets te kunnen forceren. De ruim twee meter lange Lucca wordt door coach Alfred Schreuder als ideaal plan-B gezien.

De 21-jarige Lucca was afgelopen seizoen in dertig competitieduels zesmaal trefzeker. Het seizoen daarvoor kwam hij in de Serie C namens Palermo tot dertien doelpunten.

Lees ook: Transferweekje: topdrukte bij zoekend Ajax

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen