Dit zijn de vermoedelijke opstellingen voor de Johan Cruijff Schaal

30 juli 2022, 08:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax begint tijdens de Johan Cruijff Schaal nog zonder miljoenenaankopen Brian Brobbey en Calvin Bassey in de basiself. De Amsterdammers, die het opnemen tegen PSV, starten volgens het Algemeen Dagblad met aanvoerder Dusan Tadic in de punt van de aanval. Daley Blind neemt plaats in het hart van de defensie. Bij PSV zien we een officiële basisdebutant.

Noni Madueke raakte afgelopen week geblesseerd aan zijn enkel en is vermoedelijk tot de jaarwisseling niet meer inzetbaar bij PSV. Zijn plekje wordt zodoende ingenomen door basisdebutant Johan Bakayoko, die vorig seizoen onder de nieuwe coach Ruud van Nistelrooij nog veel indruk maakte bij Jong PSV. Bakayoko vormt de voorhoede met Luuk de Jong en Cody Gakpo.

Op het middenveld heeft Van Nistelrooij harde keuzes moeten maken. Toptalent Xavi Simons en middenvelder Érick Gutiérrez moeten genoegen nemen met een reserverol, aangezien Ibrahim Sangaré, Joey Veerman en Guus Til de voorkeur krijgen. De defensie staat zoals de afgelopen weken tijdens de oefencampagne.

Ajax begint zoals al aangekondigd met de talentvolle Jay Gorter tussen de palen. Hij krijgt de voorkeur boven Remko Pasveer. Owen Wijndal en Steven Bergwijn maken op de linkerflank hun officiële debuut in het shirt van de Amsterdamse topclub. De basisplaats van Steven Berghuis op het middenveld gaat ten koste van Kenneth Taylor.

Ajax: Gorter; Rensch, Timber, Blind, Wijndal; Álvarez, Klaassen, Berghuis; Antony, Tadic, Bergwijn

PSV: Benítez; Hoever, Teze, Obispo, Max; Sangaré, Til, Veerman; Bakayoko, De Jong, Gakpo

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kurnia
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jullie bedoelen plek van Taylor wordt door Klaassen ingenomen. Klaassen is nooit gestart en Berghuis had al een basisplaats .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen