Mazraoui en Gravenberch gewaarschuwd: "Kan hij daarmee omgaan?"

29 juli 2022, 23:15   Bijgewerkt: 29 juli 2022, 23:22

Bayern München speelt dit weekend om de Super Cup tegen RB Leipzig. Het kan voor Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui de eerste prijs worden met hun nieuwe club. Aad de Mos is benieuwd hoe de drie het gaan doen in Duitsland, al maakt hij zich over de centrale verdediger geen zorgen.

"De Ligt is een zekerheidje, Gravenberch past precies bij de ploeg maar heeft veel concurrentie met Leon Goretzka en Joshua Kimmich. Over Mazraoui heb ik meer twijfels", vertelt de voormalig trainer in gesprek met het Algemeen Dagblad. De Mos denkt dat de vleugelverdediger niet goed met de druk van een serieuze concurrent kan omgaan.

"Het voelde vertrouwd bij Ajax met eerst Hakim Ziyech en later Antony. Met Sergiño Dest als concurrent was hij bij Ajax ook niet op z'n best. Pas na zijn vertrek voelde hij zich bevrijd. Bij Bayern heeft hij met Benjamin Pavard een stevige concurrent. Kan hij daarmee omgaan? Dat weet ik niet", aldus De Mos, die denkt dat het voor Mazraoui én Gravenberch zwaar kan worden in de eerste maanden. Zij zijn de Nederlandse competitie gewend, waar het fysiek een stuk makkelijker is dan in Duitsland.

"Het zal aanpoten worden voor ze", aldus de oud-trainer van onder andere Ajax, PSV en KV Mechelen. "De Ligt moest dat ook bij Juventus, Frenkie de Jong bij FC Barcelona en Hakim Ziyech bij Chelsea. Niet elke ploeg speelt met het Ajax-dna."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen