PSV bevestigt Madueke-nachtmerrie: speler maandenlang aan de kant

29 juli 2022, 22:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV komt met slecht nieuws over Noni Madueke. De vleugelaanvaller heeft een zware enkelblessure opgelopen en is daardoor de gehele eerste seizoenshelft uitgeschakeld. Doordat het wereldkampioenschap in november en december op de planning staat, komt hij waarschijnlijk pas in januari weer in actie voor de Eindhovenaren.

De aanvaller moet naar alle waarschijnlijkheid vier maanden revalideren, melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. Hij zou in november weer kunnen spelen, maar dan begint het eindtoernooi in Qatar. Daarna is er ook nog een korte winterstop, waardoor de voetballer pas in het nieuwe jaar weer minuten gaat maken.

Het is de zoveelste domper voor de Engelsman, die afgelopen seizoen ook al meerdere keren aan de kant stond met blessures. Vorig jaar begon hij geweldig. In het duel om de Johan Cruijff Schaal was hij de grote man bij PSV, maar door diverse kwetsuren kon hij dat niveau dus niet de hele jaargang vasthouden. Deze voorbereiding begon hij met goede moed, maar ook nu moet hij weer maandenlang toekijken. Dat terwijl Yorbe Vertessen ook al ontbreekt door een blindedarmontsteking.

Zaterdag speelt de ploeg van Ruud van Nistelrooij tegen Ajax. De kans is groot dat Johan Bakayoko of Xavi Simons dan op de rechterflank speelt. Tijd om een serieuze vervanger te halen is er niet voor dat duel, maar het lijkt niet uitgesloten dat de clubleiding toch gaat kijken naar een tijdelijke versterking. PSV mist voorin ook Carlos Vinicius al door een blessure, terwijl achterin Mauro Junior en Olivier Boscagli niet fit genoeg zijn om mee te doen tegen de Amsterdammers.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is wel echt een probleem. Er zullen onderhand toch vragen komen of deze jongen een lichaam voor topsport heeft. Ik hoop het echt voor hem, maar dat dit zorgelijk is is wel duidelijk.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen