'Teller loopt door: sc Heerenveen haalt ook Zweed nummer zes'

29 juli 2022, 22:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Alex Timossi en Hussein Ali werden deze zomer al naar sc Heerenveen gehaald, maar de club is nog niet klaar met Zweedse spelers. Middenvelder Simon Olsson staat ook voor een overstap naar het Abe Lenstra Stadion. Hij is al jarenlang een van de smaakmakers bij Elfsborg en wordt nu beloond met een stap naar de Eredivisie.

Volgens Sportbladet zijn de partijen al akkoord over de transfersom van de speler, die al langer op het lijstje van de pompeblêdenclub zou staan. De 24-jarige middenvelder is een echte spelmaker, die bijna honderdveertig competitiewedstrijden voor Elfsborg speelde. Daarin was hij goed voor dertien doelpunten en vijftien assists.

Meerdere clubs zouden zaken willen doen met de voetballer, die nog een contract heeft voor drieënhalf jaar. Heerenveen lijkt aan het langste eind te trekken. Mocht de deal officieel worden, dan troeft technisch manager Ferry de Haan onder andere de Noorse topclub Rosenborg BK af. Olsson kan Zweed nummer zes worden in de selectie van Kees van Wonderen. De club haalde eerder deze zomer Timossi en Ali al binnen. Daarvoor werden Rami Kaib, Rami Al Hajj en Amin Sarr al uit het Scandinavische land geplukt.

De nieuwe trainer van SC Heerenveen heeft zijn selectie met de komst van middenvelder zo goed als compleet, als er niemand meer vertrekt. De basisploeg van vorig seizoen is, op doelman Erwin Mulder na, sowieso bij elkaar gebleven. Er wordt nog wel gekeken naar een reservespits en een extra centrale verdediger.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

DoekeDokkuma19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het word zo wel druk op het middenveld als je 3/5/2 wilt spelen !hoop dat Halilovic nog verkocht word,want deze jongen en Timossi moeten ook nog op het middenveld spelen!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen