Ajax krijgt goed nieuws in aanloop naar Johan Cruijff Schaal

29 juli 2022, 09:11

Ajax heeft goed nieuws gekregen in aanloop naar de officiële start van het nieuwe seizoen. De werkvergunning van Calvin Bassey is binnen, waardoor de miljoenenaankoop zaterdag in actie zou kunnen komen tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Dat meldt De Telegraaf. Alfred Schreuder wilde de 22-jarige linksbenige verdediger eigenlijk dinsdag aan het werk zien in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk, maar toen was de werkvergunning van de verdediger nog niet rond. In het kamp van PSV werd deze week het papierwerk voor aanwinsten Sávio en Jarrad Branthwaite afgerond.

Ajax trok Bassey deze zomer aan als vervanger voor Lisandro Martínez, die voor ruim 57 miljoen euro (exclusief bonussen) de overstap naar Manchester United maakte. Voor de Nigeriaanse verdediger werd een transfersom van 23 miljoen euro neergeteld, die door bonussen kan oplopen tot 26,5 miljoen euro. Daarmee is hij de een na duurste aankoop in de geschiedenis van Ajax en de Eredivisie.

Of Bassey zaterdag ook gaat spelen tegen PSV is nog maar zeer de vraag. Hoewel de verdediger er in principe meteen staat, heeft hij nog weinig tijd gehad om te wennen aan zijn nieuwe teamgenoten. Bovendien heeft Schreuder hem nog niet in wedstrijdverband in actie kunnen zien. In het oefenduel met Shakhtar Donetsk opteerde de trainer voor een centrum met Jurriën Timber en Daley Blind.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen