Oranje gewaarschuwd: Qatar gaat bizar lang op trainingskamp

28 juli 2022, 20:14

Oranje is gewaarschuwd: Louis van Gaal kan rekenen op een goed ingespeelde tegenstander als zijn ploeg het opneemt tegen Qatar op het wereldkampioenschap. Het gastland van het toernooi gaat namelijk zes maanden op trainingskamp. Op die manier hoopt de ploeg, die debuteert, dat de groepsfase overleefd wordt.

Het eerste deel van het trainingskamp was in Spanje. Volgende maand gaat de selectie richting Oostenrijk, waar de ploeg het in oefenwedstrijden opneemt tegen Marokko, Ghana en Jamaica. Qatarese clubs moeten hun internationals tot na het wereldkampioenschap missen. "Het is een vreemde keuze. De spelers kunnen mentaal opgebrand raken, want dit is wel erg lang. Misschien besluiten ze wel om het trainingskamp te verlaten", laat een anonieme bron uit de competitie weten aan de BBC.

De voetbalbond heeft aan dat probleem gedacht. Zo mogen spelers een aantal dagen terug naar Qatar en mag hun gezin 'gewoon' mee. Helemaal afgesloten van de buitenwereld is de spelersgroep dus niet. Volgens de bron is dat een slimme beslissing: "Het moet geen legerkamp worden."

Overigens kan een opvallend lang trainingskamp geweldig uitpakken. Dat liet Guus Hiddink met Zuid-Korea al zien tijdens het wereldkampioenschap in 2012. De ploeg ging toen vijf maanden voorbereiden en haalde uiteindelijk de halve finale.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ThommZzz
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zou het knap vinden als ze die gasten leren voetballen in drie maanden tijd. Dat wordt inderdaad 0 punten 26 doelpunten tegen en 1 doelpunt maken.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je kunt een drol polijsten, maar het blijft een drol.

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat Qatar gaat er gewoon puntloos uit in de groepsfase. Al gaan ze 10 jaar op trainingskamp.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen