Fenerbahçe en UEFA reageren na Poetin-spreekkoor: 'Oorlog is laf'

28 juli 2022, 17:38

Fenerbahçe heeft gereageerd op het spreekkoor dat woensdagavond te horen was tijdens het duel in de voorrondes van de Champions League tegen Dinamo Kiev. Een deel van de fans schreeuwde de naam van Vladimir Poetin, die een oorlog begon in Oekraïne door dat land binnen te vallen. De Turkse topclub baalt.

'Dit gedrag past niet bij ons. Fenerbahçe probeert altijd om de mensen bewust te maken van de humanitaire situatie in de wereld. Dat zien we als onze verantwoordelijkheid. We willen nogmaals benadrukken: oorlog voeren is niet moedig, maar laf', aldus de Turkse club via de officiële kanalen. Spelers van Dinamo Kiev zouden de supporters hebben uitgedaagd met provocerende gevaren, maar dat is volgens Fener geen excuus.

'Een deel van het publiek werd getriggerd en reageerde. Het duurde slechts twintig seconden in een wedstrijd van honderdtwintig minuten. Wat de reden ook mag zijn, Fenerbahçe accepteert niet dat er op deze wijze gereageerd wordt door ons publiek.' Mogelijk levert de actie van de fans serieuze problemen op voor Fenerbahçe, dat de wedstrijd met 1-2 verloor.

De UEFA heeft namelijk aangekondigd een onderzoek te starten naar de gebeurtenissen in het stadion. 'De ethische commissie van de UEFA stelt een onderzoek in naar het vermeende wangedrag van de supporters', is de korte reactie van de voetbalbond. Mogelijk levert het de club dus nog wel een straf op.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen