Transfernieuws: FC Groningen en SC Cambuur halen verdediger

Transfernieuws: FC Groningen en SC Cambuur halen verdediger

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

28 juli 2022 – FC Groningen heeft verdediger Isak Määttä vastgelegd. De twintigjarige linksback komt over van Aalesund en tekent een vierjarig contract met een optie voor een vijfde seizoen. De voetballer doorliep de jeugdopleiding van die club als aanvaller, maar kwam als noodoplossing terecht in de defensie. Daar deed hij het zo goed dat de Eredivisionist hem op de radar kreeg.

Mark-Jan Fledderus is blij met de nieuwkomer, die al vijftig officiële wedstrijden achter zijn naam heeft staan. "Gedurende afgelopen seizoen is Isak van een offensieve rol omgeturnd tot linksback. Met zijn verleden als aanvaller kan hij voor veel gevaar zorgen in het laatste deel van het veld. Als verdediger zijn er echt wel ontwikkelpunten, maar hij heeft het in Noorwegen bij Aalesund uitstekend gedaan. Niet voor niets stond hij bij verschillende Noorse topclubs nadrukkelijk op de radar", aldus de technisch directeur.

SC Cambuur
SC Cambuur haalt Leon Bergsma terug naar Nederland. De verdediger stond onder contract bij FC Aarau in Zwitserland, maar heeft nu zijn handtekening gezet onder een driejarige verbintenis in Leeuwarden. De mandekker, die de jeugdopleiding van Ajax doorliep en daarna naar AZ verkaste, is volgens technisch directeur Foeke Booy een welkome versterking.

"Centrale verdedigers die comfortabel zijn aan de bal en daarnaast van nature een leidersrol aannemen in het veld zijn schaars en Leon is zeker zo'n type", aldus de bestuurder. "Ook als mens denken wij dat hij goed bij ons en de club in het algemeen past en we zijn dan ook blij dat hij heeft gekozen voor de stap naar Leeuwarden."

Reacties

gerelateerd