Laatste restje hoop Cambuur vervlogen: Kallon tekent in China

28 juli 2022, 13:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De toekomst van Issa Kallon ligt in China. De 26-jarige buitenspeler staat volgens Omrop Fryslân op het punt om een contract voor anderhalf seizoen bij Shanghai Port te tekenen. Daarmee komt er definitief een einde aan het dienstverband van Kallon bij SC Cambuur.

Het contract van Kallon bij Cambuur liep een maand geleden af. De Leeuwarders wilden de samenwerking wel verlengen, maar de aanvaller had zijn zinnen op een nieuw avontuur gezet. Toch hield Cambuur hoop dat Kallon alsnog zou verlengen. Hoofdtrainer Henk de Jong had nog regelmatig contact met hem.

Maar Kallon zal volgend seizoen niet meer in Leeuwarden te bewonderen zijn. Na tien dagen in verplichte quarantaine te hebben gezeten zal de aanvaller deze donderdag aansluiten bij Shanghai Port, de huidige nummer zes van de Chinese competitie. Vorig seizoen eindigde de nieuwe werkgever van Kallon als tweede.

Kallon speelde in totaal vijf jaar voor Cambuur en had in het seizoen 2020/21 een aanzienlijk aandeel in het kampioenschap van de club uit Leeuwarden. Afgelopen winter was er interesse van het Turkse Konyaspor, maar Cambuur liet Kallon toen niet gaan. Met de komst van Remco Balk hebben de Leeuwarders ingespeeld op het vertrek van Kallon.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen