Geblesseerde Pogba moet kiezen en mist mogelijk WK in Qatar

28 juli 2022, 11:45

Paul Pogba staat voor een lastig dilemma nu hij kampt met een vervelende knieblessure. De 29-jarige middenvelder van Juventus moet kiezen uit twee behandeltrajecten, waarbij een hem deelname aan het WK kan kosten.

Pogba maakte deze zomer de transfervrije overstap van Manchester United naar Juventus, maar zal voorlopig nog niet in actie komen voor de Italiaanse club. Vorige week liep de Franse middenvelder tijdens een training in Los Angeles een blessure aan de buitenste meniscus van zijn rechterknie op, die hem voor langere tijd aan de kant houdt.

Het was de verwachting dat Pogba in de Verenigde Staten geopereerd zou worden, maar in plaats daarvan keerde hij woensdag terug naar Italië. Dat komt omdat er volgens La Gazzetta dello Sport en Corriere dello Sport twee manieren zijn om de blessure te behandelen. Bij de ene behandeling zou hij zes tot acht weken uit de roulatie zijn. Een relatief kort herstel, maar het nadeel is dat de behandeling meer geschikt is voor jonge spelers omdat het de mobiliteit van de knie kan aantasten.

Bij de andere behandeling, die minder risico's met zich meebrengt, zou Pogba vier tot vijf maanden niet in actie kunnen komen. Kiest de middenvelder hiervoor, dan komt zijn WK serieus in gevaar. De eindronde in Qatar gaat eind november immers al van start. Voor Pogba een beslissing neemt over de behandeling die hij wil, gaat hij eerst in beraad met een orthopedisch specialist en de medische staf van de Franse nationale ploeg.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen