Doelman Dortmund geeft doelpunt cadeau na bizarre vergissing

28 juli 2022, 10:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Op het derde niveau van Duitsland wordt sinds afgelopen weekend weer gevoetbald. Bij de wedstrijd tussen SV Wehen Wiesbaden en het tweede elftal van Borussia Dortmund viel een doelpunt dat misschien wel de boeken ingaat als meest bijzondere van het seizoen.

Gustaf Nilsson opende tien minuten na rust de score namens Wehen Wiesbaden door te profiteren van een vergissing. Doelman Luca Unbehaun dacht dat er was gefloten voor buitenspel of een overtreding en gooide de bal naar de plek waar hij dacht dat een vrije trap moest worden genomen, vlak voor de voeten van Nilsson.

Maar de scheidsrechter had helemaal niet gefloten. Even was er wat verwarring, ook bij Nilsson. Toen de aanvaller erachter kwam dat het spel niet was stilgelegd, kapte hij naar zijn rechterbeen en schoot hij via de binnenkant van de paal raak. Het bleek niet genoeg voor de zege, want Dortmund kwam een kwartier voor tijd door een doelpunt van Rodney Elongo-Yombo terug tot 1-1.

Voor Nilsson was het overigens zijn afscheidsdoelpunt voor Wehen Wiesbaden. Woensdag werd bekend dat de Zweedse spits zijn loopbaan in België vervolgt bij Union Sint-Gillis.