Fenerbahçe-fans scanderen naam Poetin tegen Dinamo Kiev

28 juli 2022, 09:40

Supporters van Fenerbahçe hebben zich woensdag tijdens de wedstrijd tegen Dinamo Kiev in de tweede voorronde van de Champions League van hun slechtste kant laten zien. In een poging de Oekraïense tegenstander pijn te doen, werd de naam van de Russische president Vladimir Poetin gescandeerd.

De actie van de Turkse fans wordt op social media veroordeeld. Zoals bekend heeft Oekraïne zwaar te lijden onder de Russische inval. Journalist Can Okar stipt aan dat veel spelers van Dinamo Kiev vrienden of familie door de oorlog zijn verloren. Naar verwachting komt de UEFA later op de dag nog met een reactie op het voorval.

De spelers van Oekraïne lieten zich niet van de wijs brengen door de lage actie van de Turkse fans. Zij trokken in blessuretijd de wedstrijd naar zich toe (1-2) en plaatsten zich zo voor de volgende ronde. Oleksandr Karavayev maakte in minuut 114 het beslissende doelpunt. Fenerbahçe speelde door een rode kaart van Ismail Yüksek vanaf het begin van de tweede helft met een man minder.

Scheidsrechter Massimiliano Irrati had een drukke avond van in Istanboel. Liefst twaalf spelers kregen een gele kaart, waarvan Yüksek een dubbele. Bij Fenerbahçe stond Ferdi Kadioglu de hele wedstrijd binnen de lijnen. De van PSV overgekomen Bruma viel in de tweede helft in.