Wiegman en Engeland treffen Duitsers in EK-finale na zege op Oranje-beul

27 juli 2022, 22:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sarina Wiegman gaat het in de finale van het Europees kampioenschap voor vrouwen opnemen tegen Duitsland. De bondscoach van Engeland, die dinsdagavond in de halve finale won van Zweden, zag de Duitsers een overwinning boeken op Oranje-beul Frankrijk. Het duel eindigde in 2-1.

Doelpuntenmachine Alexandra Popp schoot haar land naar de finale. Met twee treffers was de aanvoerster van de Duitse vrouwen van onschatbare waarde. Vooral haar tweede goal, die het Franse lot bezegelde, was van grote klasse. Popp torende boven iedereen uit en kopte keihard raak, waarmee ze haar doelpuntentotaal van dit toernooi op zes bracht. Een eigen treffer van Merle Frohms had Frankrijk daarvoor nog een handje geholpen, maar Duitsland bleek te sterk.

In de eindstrijd wacht dus een affiche met het sterke Engeland van Wiegman. De Haagse coach kan zodoende haar Europese titel prolongeren. Wiegman veroverde de hoofdprijs in 2017 met de Oranje Leeuwinnen. Vijf jaar later bewijst ze met Engeland in eigen land iedere wedstrijd de status als topfavoriet voor de eindzege.

Frankrijk was in de kwartfinale van het Europees kampioenschap nog te sterk voor de Oranje Leeuwinnen. Les Bleus waren overduidelijk de betere partij tegen Nederland, maar namen pas in de verlenging afstand. Na een tackle van Dominique Janssen mocht Frankrijk aanleggen vanaf elf meter. Oranje werd daardoor definitief onttroond als Europees kampioen. Recordwinnaar Duitsland en Engeland vechten op Wembley om de opvolging.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deze wedstrijd was ook wel illustratief voor het niveau van Nederland op dit moment. Als van Veenendaal er nog had gestaan en van de Gragt een mindere dag had gehad was dat waarschijnlijk een monsterscore voor Frankrijk geworden. Datzelfde Frankrijk had het nu een heel stuk lastiger om zelfs maar kansen te creëren. Denk wel dat dit de terechte finale is voor dit toernooi.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen