Schreuder twijfelt nog altijd over Gorter of Pasveer tegen PSV

27 juli 2022, 18:30

Alfred Schreuder heeft nog niet besloten met welke doelman hij aan het nieuwe seizoen begint. In de voorbereiding liet de talentvolle Jay Gorter (22) een sterke indruk achter tussen de Amsterdamse palen, maar zijn zestien jaar oudere concurrent Remko Pasveer is sinds kort weer volledig hersteld verklaard.

Schreuder beslist donderdag of vrijdag welke doelman hij het vertrouwen geeft in de Johan Cruijff Schaal, waarin PSV de tegenstander is. "Maar dat is nog geen permanent besluit. Daar vind ik het veel te vroeg voor", liet Ajax Life optekenen na afloop van de gewonnen oefenwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk (3-1). Daarin maakte Pasveer de negentig minuten vol.

"Dit was pas de eerste wedstrijd van Remko Pasveer. Hij zou eigenlijk afgelopen zaterdag keepen, maar de wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt werd geschrapt. Remko heeft tegen Shakhtar Donetsk niet veel te doen gehad, maar hij straalt rust uit. Dat is zijn kracht. Jay Gorter is een moderne keeper en heeft andere kwaliteiten", openbaarde Schreuder zijn twijfels.

Maarten Stekelenburg komt in ieder geval voorlopig niet in aanmerking voor een plek onder de lat. De ervaren sluitpost heeft een blessure opgelopen en is voorlopig uit de roulatie.