Ook reserves Ajax winnen van Shakhtar: basisdebuut aanwinsten

27 juli 2022, 16:56

In navoflging van het eerste elftal hebben ook de reserves van Ajax een overwinning geboekt op Shakhtar Donetsk. De Oekraïense topclub werd op Sportcomplex de Toekomst met ruime cijfers verslagen: de Amsterdammers boekten een 3-0 overwinning.

Lange tijd mocht Shakhtar nog hopen op de gelijkmaker tegen de Amsterdamse topclub, maar Naci Ünüvar maakte in de slotfase een einde aan alle illusies van de bezoekers. De talentvolle aanvaller prikte in de laatste tien minuten tweemaal raak, waarmee hij de eindstand op 3-0 bepaalde. Kort voor rust had Tristan Gooijer de score al geopend uit een hoekschop.

Bij Ajax traden alle spelers aan die dinsdagavond nog genoegen moesten nemen met een reserverol. Dat betekende ook dat aankopen Brian Brobbey en Francisco Conçeicao hun officeuze basisdebuut maakten. Het duo werd na 45 minuten spelen naar de kant gehaald. Dinsdagavond kwamen de aanvallers ook al in actie als invaller.

Voor Ajax was het de allerlaatste testcase voor de Johan Cruijff Schaal van komend weekend. Daarin is bekerwinnaar PSV de tegenstander. De Eindhovenaren versloegen Ajax afgelopen seizoen in de bekerfinale, waardoor de ploeg van de nieuwe coach Alfred Schreuder gebrand zal zijn om revanche te nemen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!