'Neymar moet maand voor WK-start naar celstraf eisende rechter'

27 juli 2022, 19:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor Neymar ziet de voorbereiding op het wereldkampioenschap in Qatar er allesbehalve rooskleurig uit. De Braziliaanse aanvaller van Paris Saint-Germain moet zich in oktober, een maand voor de start van het eindtoernooi, melden bij de rechtbank in Spanje.

Het Openbaar Ministerie van Spanje eist namelijk een gevangenisstraf voor de Braziliaanse aanvaller, zo melden diverse Spaanse media. De buitenspeler moet vrezen voor een straf omdat hij onreglementair geld achterover heeft gedrukt toen hij in 2013 van Santos naar FC Barcelona verkaste. Neymar zou destijds miljoenen euro's hebben verduisterd.

Daarmee heeft hij anderen van een enorme som geld 'beroofd'. Ook Sandro Rosell van FC Barcelona zou moeten vrezen voor een forse straf. Hem hangt vijf jaar cel boven het hoofd, terwijl Neymar in het slechtste geval twee jaar in de gevangenis moet.

Goed nieuws voor alle Braziliaanse voetballiefhebbers: het lijkt uitgesloten dat Neymar ook daadwerkelijk achter de tralies verdwijnt. In Spanje hoef je voor sommige straffen niet achter slot en grendel. Dat geldt ook voor Neymar, die dus niet in paniek hoeft te zijn dat hij het WK aan zich voorbij moet laten gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Exitium
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"In Spanje zijn gevangenisstraffen meer symbolisch bedoeld." Euh, nee. In Spanje geldt wel dat als je veroordeeld wordt tot een celstraf tot maximaal twee jaar én als het om een licht vergrijp gaat en het je eerste veroordeling is, je niet de cel in hoeft. Krijg je een straf van twee jaar en een dag, of ben je ooit al veroordeeld in een andere zaak, dan mag je gewon de bak in. Messi werd een jaar of wat geleden veroordeeld tot een celstraf van bijna twee jaar, maar hoefde omdat het om belastingfraude ging en hij nog niet eerder veroordeeld was uiteindelijk niet de cel in. De conclusie dat dat voor Neymar waarschijnlijk ook geldt klopt wel.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen