Memphis krijgt opnieuw signaal van Xavi, Dembéle steelt de show

27 juli 2022, 07:50   Bijgewerkt: 27 juli 2022, 08:47

FC Barcelona en Juventus hebben dinsdagnacht gelijkgespeeld. Frenkie de Jong en Memphis Depay begonnen op de bank bij Barça, maar kregen als invaller nog wel minuten. Betrokken bij doelpunten waren ze niet. Toen de aanvaller na een uur het veld in mocht, was de eindstand al bereikt: 2-2.

Trainer Xavi gebruikt de oefenwedstrijden om zijn ideale aanvalslinie samen te stellen. De Nederlander wordt niet gezien als mogelijke optie voor de basis. In Dallas mochten Pierre-Emerick Aubameyang, Robert Lewandowski en Ousmane Dembélé zich bewijzen. Het betekende automatisch dat miljoenenaanwinst Raphinha naast Memphis en De Jong op de bank begon. Op het middenveld koos de trainer voor Sergio Busquets, Nico González en nieuwkomer Franck Kessié.

Na iets meer dan een half uur spelen was het raak voor de equipe van Xavi. Dembélé toonde zijn klasse met een geweldige dribbel en een vlammend schot. Die voorsprong was meer dan terecht. De Catalanen zetten de tegenstander snel onder druk, waardoor de Italianen weinig te vertellen hadden. Tot de achterstand. Daarna kwam Juventus al binnen vijf minuten op gelijke hoogte. Moise Kean schoot de 1-1 tegen de touwen na een counter. Ook na deze treffer duurde het niet lang voor de bal opnieuw in het net lag. Nog voor rust zorgde Dembélé voor zijn tweede treffer.

Direct na de pauze voerde Xavi zes wissels door: onder anderen De Jong, Raphinha, Ansu Fati en Gavi mochten zich laten zien. Memphis moest nog even blijven zitten. Het lijkt inmiddels duidelijk dat Xavi geen toekomst in de aanvaller ziet, aangezien hij ook tegen Real Madrid maar een half uur mocht meedoen. Voor de Nederlandse aanvaller in het veld kwam, werd het 2-2 door Kean. Memphis kreeg nog wel een kans om de overwinning binnen te halen, maar zijn inzet kwam niet tussen de palen. Raphinha was ook nog dichtbij de winnende treffer, maar zijn vrije trap kwam terecht op de kruising. Zondag speelt de ploeg de laatste wedstrijd in de Verenigde Staten. New York Red Bulls is dan de tegenstander.