Dit is de opstelling van Ajax tegen Shakhtar Donetsk

26 juli 2022, 18:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Alfred Schreuder heeft de opstelling van Ajax voor de oefenwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk bekendgemaakt. De trainer voert ten opzichte van het vriendschappelijke duel met Red Bull Salzburg (2-3 winst) vier wijzigingen door. Remko Pasveer, Jurriën Timber, Davy Klaassen en Antony zijn de nieuwelingen.

Het doel bij Ajax wordt verdedigd door Pasveer, daar Jay Gorter tegen Salzburg nog de voorkeur kreeg. Achterin kiest Schreuder voor Devyne Rensch, Timber, Daley Blind en Owen Wijndal. Het middenveld wordt gevormd door Edson Álvarez, Klaassen en Steven Berghuis, terwijl Antony samen met Dusan Tadic en Steven Bergwijn voorin staat.

Francisco Conceição begint vanaf de bank bij Ajax. De van FC Porto overgekomen aanvaller behoort voor het eerst tot de wedstrijdselectie. Ook voor Brian Brobbey is er geen basisplaats weggelegd. Calvin Bassey zal helemaal niet in actie komen tegen Shakhtar Donetsk. De werkvergunning van de centrale verdediger zou nog niet rond zijn.

De wedstrijd tussen Ajax en Shakhtar Donetsk gaat om 20.00 uur van start. Voor de Amsterdammers is het de laatste test richting de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV van aanstaande zaterdag. 

Opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Timber, Blind, Wijndal; Álvarez, Klaassen, Berghuis; Antony, Tadic, Bergwijn

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen