'Xavi wil na Koundé nog een topverdediger naar Barça halen'

26 juli 2022, 18:45

Als het aan Xavi ligt, is FC Barcelona na de komst van Jules Koundé niet klaar op de transfermarkt. De trainer wil dat er nog een tweede centrale verdediger aan zijn selectie wordt toegevoegd. Het liefst Iñigo Martínez, die op dit moment op de loonlijst staat bij Athletic Bilbao.

Barcelona is ondanks een miljardenschuld deze zomer zeer actief op de transfermarkt. Franck Kessié en Andreas Christenen kwamen transfervrij naar Camp Nou, maar voor de komst van Robert Lewandowski en Raphinha werd al meer dan honderd miljoen euro uitgegeven. Daar komt binnenkort nog eens vijftig miljoen euro bij voor Jules Koundé. Daarna trekt Barça wat Xavi betreft nóg een keer de portemonnee.

Martínez staat hoog op het verlanglijstje van Xavi. De trainer zou de beschikking willen hebben over de Spaanse verdediger zodat hij in sommige wedstrijden kan opteren voor een 3-4-3-variant. Martínez zou dan samen met Koundé en Ronald Araújo de driemansdefensie moeten vormen. Dan heeft Xavi Andreas Christensen, Eric García en Gerard Piqué nog achter de hand.

Martínez zou dolgraag de overstap naar Barcelona willen maken. Athletic Bilbao wil de 31-jarige verdediger liever niet kwijt, maar kan deze zomer nog wat aan hem verdienen. Het contract van Martínez loopt namelijk volgend jaar zomer af en de routinier is niet van plan om te verlengen. Het is niet bekend wat de Basken vragen voor hun sterkhouder. In het contract van Martínez staat een afkoopclausule van 80 miljoen euro, maar dat bedrag gaat Barça niet voor hem neertellen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom niet, die 80 miljoen. Barca maakt het allemaal toch niks uit kennelijk. Verzin gewoon weer een leuke constructie met een percentage van de shirtverkoop in de seizoenen 2087-2104 en neertellen die hap. Bied een leuk salaris waar die Martinez geen nee tegen kan zeggen, dat kun je na 1 seizoen toch weer onder dwang met de helft verlagen. Geen probleem allemaal.

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

UEFA en FIFA grijp in! Dit absurde wanbeleid mag niet onbestraft blijven.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen