Chelsea opnieuw afgetroefd: PSG telt 16 miljoen euro neer

26 juli 2022, 17:54

Paris Saint-Germain heeft de derde zomeraanwinst binnen. De club uit de Franse hoofdstad maakt dinsdag via de officiële kanalen bekend dat Nordi Mukiele (24) is overgenomen van RB Leipzig. De transfersom bedraagt volgens diverse media rond de 16 miljoen euro, inclusief bonussen.

Het werd de afgelopen dagen duidelijk dat Mukiele zijn loopbaan zou voortzetten bij PSG. De rechtervleugelverdediger stond ook in de belangstelling van Chelsea, maar de Londense club is opnieuw afgetroefd op de transfermarkt. Eerder greep Chelsea naast de komst van Matthijs de Ligt (Bayern München) en Jules Koundé (FC Barcelona), al is de transfer van laatstgenoemde speler nog niet helemaal rond.

Met Mukiele haalt PSG een concurrent voor Achraf Hakimi binnen. De Franse verdediger werd opgeleid door Stade Laval en Montpellier en maakte in 2018 de overstap naar Leipzig. Daar groeide hij uit tot een vaste kracht. In totaal speelde Mukiele honderd wedstrijden in de Bundesliga en dertig Europese duels, waarvan 23 in de Champions League. Vorig jaar maakte Mukiele zijn debuut in de nationale ploeg van Frankrijk.

Mukiele is na Vitinha (FC Porto) en Hugo Ekitike (Stade Reims) de derde versterking voor de selectie van trainer Christophe Galtier. Ekitike is voor een jaar gehuurd, met een optie tot koop. Die zou zo'n 35 miljoen euro bedragen. Voor Vitinha werd ruim 41 miljoen euro neergeteld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zonde. Had gehoopt dat hij naar een mooie competitie ging.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen