Traoré: "Tekenend voor de warmte, die ik bij Ajax heb ervaren"

26 juli 2022, 15:25

Lassina Traoré komt vanavond niet in actie als Shakhtar Donetsk het opneemt tegen zijn oude club Ajax. De aanvaller scheurde drie maanden na zijn komst zijn kruisband af, waarvan hij nog altijd herstellende is. Desondanks vindt hij het mooi dat zijn werkgever tegen de Amsterdammers speelt, al is de reden verschrikkelijk. Ajax heeft de benefietwedstrijd georganiseerd wegens de oorlog in Oekraïne.

Dat de Amsterdammers deze wedstrijd wil spelen is volgens de spits 'fantastisch'. "Dat is voor mij tekenend voor de warmte, die ik bij Ajax heb ervaren. Voetbal lijkt voor een voetballer het allerbelangrijkste op aarde, maar er is veel meer. Het is mooi dat Ajax oog heeft voor de mensen die het op dit moment zo zwaar hebben", vertelt Traoré, die na zijn transfer geweldig begon bij zijn nieuwe club. "Ik had mijn draai snel gevonden en scoorde in de eerste veertien wedstrijden in alle competities negen keer. Dan weet je dat je interesse opwekt bij andere clubs."

Van een snel vertrek uit Oekraïne kwam het door die blessure niet, al liet hij zijn nieuwe bestemming toch achter zich. Hij revalideerde van zijn blessure in Amsterdam. Daar was hij ook toen Oekraïne werd binnengevallen door de Russen. "Via alle nieuwszenders heb ik geprobeerd op de hoogte te blijven", vertelt hij in De Telegraaf. "Ik praat er veel met mijn ploeggenoten over en bid dat er snel een vredesakkoord komt."

De aanvaller hoopt ooit weer een transfer te maken, maar wil daar nu niet over praten. "Natuurlijk heb ik dromen en is sinds mijn komst van Ajax duidelijk dat dit een tussenstap naar een topcompetitie moet zijn. Ik sta daar zeker voor open. Maar ik vind het nu niet het moment om erover te praten, omdat de mensen bij Shakhtar nu wel iets anders aan hun hoofd hebben en ik me volledig op de laatste fase van mijn revalidatie richt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen