'Dortmund kijkt naar Haller-vervangers, maar hoopt dat het niet nodig is'

26 juli 2022, 16:03

Iedereen bij Borussia Dortmund hoopt dat het niet nodig is, maar toch wordt er gekeken naar mogelijke vervangers voor Sébastien Haller. De aanvaller kwam deze zomer naar de Bundesligaclub, maar staat inmiddels langs de zijlijn nadat er een tumor werd gevonden in zijn teelbal. Deze week wordt meer duidelijkheid verwacht over de diagnose, daarna weet de clubleiding of ze opnieuw de markt op moeten.

Sky Deutschland meldde afgelopen week al dat Luis Suárez aangeboden is bij de club, maar inmiddels zouden er vier andere kandidaten op het lijstje staan van Dortmund. De club wil een spits vastleggen die heeft bewezen doelpunten te kunnen maken. Mauro Icardi van Paris Saint-Germain, Internazionale-aanvaller Edin Dzeko, Krzysztof Piatek van Hertha BSC en de voor FC Krasnodar uitkomende Jhon Córdoba zouden in beeld zijn. Daarbij hoopt Dortmund op een huurdeal.

Córdoba kan door de FIFA-sancties tegen Rusland gratis de tijdelijke overstap maken naar het Signal Iduna Park. Voor de andere spitsen moet er eerst gepraat worden met de desbetreffende clubs. PSG zou wel mee willen werken aan een vertrek van Icardi, maar mogelijk kan en wil Dortmund zijn salaris niet betalen. Piatek en Dzeko lijken daarom logischere opties.

Piatek werd vorig seizoen door Hertha verhuurd aan Fiorentina, terwijl Dzeko niet op veel speeltijd hoeft te rekenen bij Internazionale na de komst van Romelu Lukaku. Voor Dortmund serieus lijntjes uit gaat gooien, wil de club eerst weten hoe het precies gaat met Haller. In het beste scenario hoeft er niemand te komen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen