Timber naar de uitgang? FC Utrecht haalt opvolger vast binnen

26 juli 2022, 11:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Utrecht heeft de komst van Can Bozdogan wereldkundig gemaakt. De middenvelder komt in eerste instantie een jaar op huurbasis naar de Domstad, maar de club heeft een koopoptie bedongen. Zijn komst lijkt een voorbode te zijn voor een transfer van Quinten Timber die aan meerdere binnen- en buitenlandse clubs wordt gelinkt.

De nieuwkomer speelde zeventien duels in de Bundesliga en was vorig seizoen actief bij Besiktas, dat hem eveneens huurde. Bij die club spelde hij 23 competitiewedstrijden en vier duels in de Champions League. Een behoorlijk aantal, maar volgens Schalke is hij nog altijd niet goed genoeg om serieus kans te maken op wekelijkse minuten. Daarom mag hij zich nu laten zien in de Galgenwaard.

Technisch directeur Jordy Zuidam is blij dat het de Domstedelingen gelukt is om hem over te nemen, laat hij weten op de website van de club. "Can is een talentvolle linksbenige centrale middenvelder met een goede trap. Hij is een dynamische speler, die erg technisch is en daarnaast veel energie in zijn spel legt. We zijn content dat we Can welkom mogen heten bij de club, mede door zijn geloof in onze ambities", aldus de beleidsbepaler.

Quinten Timber

Met zijn komst lijkt de kans groter dat FC Utrecht middenvelder Timber gaat verliezen. Hij kwam afgelopen seizoen transfervrij naar de Domstad en liet een geweldige indruk achter. Waar eerder PSV al aan hem gelinkt werd, zouden Feyenoord en Ajax nu interesse hebben. Daarnaast zouden meerdere clubs buiten Nederland hem op de radar hebben staan. Volgens Stef de Bont, journalist van Voetbal International, kan het nu 'heel snel gaan' met een transfer van Timber.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Adder
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laat hij aub een goede keuze maken en terug keren naar Ajax wat hij nog beter kan worden. Hij heeft aangetoond heel wat in zijn mars te hebben

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen