'Vormer krijgt duidelijkheid: aanvoerder mag weg bij Club Brugge'

26 juli 2022, 13:44

Ruud Vormer komt niet meer in de plannen van Club Brugge voor. Een opvallend besluit, aangezien hij de eerste twee wedstrijden van het nieuwe seizoen nog in de basis begon bij de regerend landskampioen. Nu zou toch de conclusie getrokken zijn dat hij niet meer nodig is.

Vormer pakte dit seizoen de Super Cup door met 1-0 te winnen van KAA Gent en mocht dus ook bij de competitiestart minuten maken. Met Vormer als aanvoerder werd het Genk van Cyriel Dessers met 3-2 verslagen. Het was waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor de ploeg, waar hij al acht jaar onder contract staat. Vorig seizoen raakte de middenvelder zijn basisplaats al kwijt, waardoor geruchten begonnen over een mogelijke vervolgstap.

Brugge shopte deze zomer bij Union Sint-Gillis. Daar werd in de persoon van Casper Nielsen een concurrent van Vormer aangetrokken. Hij lijkt de voorkeur te krijgen van trainer Carl Hoefkens in de loop van het seizoen. Daarnaast zou de oefenmeester ook een talent aan de selectie willen toevoegen voor die positie. Dat kan een speler uit de jeugdopleiding zijn of een nieuwe speler.

Om Vormer te 'bedanken' voor bewezen diensten, wil de landskampioen meewerken aan een vertrek. De clubleiding snapt dat hij geen zin heeft om wisselspeler te worden. Daarom mag hij volgens Het Nieuwsblad transfervrij vertrekken naar een buitenlandse ploeg. Belgische clubs zouden zijn eenjarige contract wel af moeten kopen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen