PSV kan miljoenen bijschrijven na toptransfer Gianluca Scamacca

25 juli 2022, 18:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Gianluca Scamacca heeft zijn overgang van Sassuolo naar West Ham United afgerond. Dat is goed nieuws voor PSV, dat een smak geld krijgt voor de toptransfer van de 23-jarige spits.

West Ham United heeft de komst van Scamacca dinsdagavond wereldkundig gemaakt. De transfersom bedraagt 36 miljoen euro. Door bonussen kan het totaalbedrag oplopen tot 41 miljoen euro. Sassuolo heeft bovendien een doorverkooppercentage van 10 procent bedongen.

PSV bedong ook een doorverkooppercentage toen het vijf en een half jaar geleden Scamacca verkocht aan Sassuolo. De Eindhovense club heeft volgens het Eindhovens Dagblad recht op een solidariteitsvergoeding van 1 procent en een 'dubbelcijferig doorverkooppercentage', dus minstens 10 procent van de transfersom. Dat betekent dat PSV meerdere miljoenen verdient aan de deal tussen Sassuolo en West Ham United.

Eerder deze transferzomer leek Scamacca op weg naar Paris Saint-Germain. De Franse club was serieus geïnteresseerd in de spits die het bij zowel PSV als PEC Zwolle niet waarmaakte, maar kon geen overeenstemming bereiken met Sassuolo. West Ham United slaagde daar wel in.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen