KNVB weigert verzoek van PSV voor verplaatsing JC Schaal

25 juli 2022, 13:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV heeft tevergeefs een verzoek bij de KNVB ingediend om de strijd om de Johan Cruijff Schaal te vervroegen. De Eindhovense topclub werd in de voorronde van de Champions League gekoppeld aan het sterke AS Monaco, maar krijgen van de bond geen extra rust om zich beter voor te kunnen bereiden op het tweeluik met de Fransen.

Dat meldt Voetbal International. PSV hoopte dat de bond de wedstrijd van komende zaterdag een dag wilde vervroegen, maar daar ging de KNVB niet mee akkoord. De bond besloot om de wedstrijd gewoon op zaterdag te laten staan. PSV hoopt in Amsterdam de Johan Cruijff Schaal te prolongeren, na de 4-0 overwinning op Ajax van vorig jaar.

Het was algemeen directeur Marcel Brands die namens PSV contact opnam met manager competitiezaken Jan Bluyssen van de KNVB. Bluyssen onderzocht weliswaar de mogelijkheid om de wedstrijd te verplaatsen, maar al snel werd duidelijk dat het organisatorisch een te lastige puzzel werd.

Het is daarom de vraag in hoeverre coach Ruud van Nistelrooij voor zijn sterkste namen kiest in de basisopstelling tegen Ajax. Cody Gakpo is net hersteld van een blessure en zal waarschijnlijk niet tweemaal negentig minuten kunnen spelen in korte tijd.

Lees ook: In deze opstellingen kunnen Ajax en PSV strijden om JC Schaal

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beetje raar ook,

Eigenwijzje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom hebben ze zo laat pas om verplaatsing gevraagd? Het was toch al lang bekend wanneer ze de voorronde moesten spelen?

LM89JWZ
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deze aanvraag is niet van vandaag, maar de reactie van de KNVB.

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Seizoen is nog niet eens begonnen en het Calimero gedrag komt alweer bovendrijven.

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze konden niet eerder om verplaatsing vragen, aangezien Monaco als thuisspelende ploeg ervoor koos om op dinsdag te spelen, dit werd pas na de loting duidelijk.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen