In deze opstellingen kunnen Ajax en PSV strijden om JC Schaal

25 juli 2022, 12:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De strijd om de Johan Cruijff Schaal barst komende zaterdag los. Landskampioen Ajax wil zich revancheren na de verloren bekerfinale tegen PSV. De Eindhovenaren hopen de Johan Cruijff Schaal echter te prolongeren, na de 4-0 zege op Ajax tijdens de seizoensopener van een jaar geleden. Beide clubs hebben een enorme transitie achter de rug. FCUpdate.nl zet de meest waarschijnlijke basisformaties van de topclubs op een rijtje.

Ajax

De landskampioen nam deze zomer afscheid van belangrijke krachten Noussair Mazraoui, Lisandro Martínez, Nicolás Tagliafico, Ryan Gravenberch, Sébastien Haller én coach Erik ten Hag. De nieuwe oefenmeester Alfred Schreuder heeft dus de beschikking over een gerenoveerde selectie, die hij versterkte met Owen Wijndal, Brian Brobbey, Steven Bergwijn en Calvin Bassey. Laatstgenoemde maakte nog niet zijn officieuze debuut omdat het oefenduel met Eintracht Frankfurt werd geschrapt vanwege corona.

Het grootste vraagteken voor het duel met PSV is daarom of Bassey direct voor de leeuwen wordt gegooid. Met Daley Blind en Owen Wijndal heeft hij twee spelers die al aardig op elkaar ingespeeld zijn. Het aantrekken van Steven Bergwijn zorgt voor keuzestress op het middenveld én in de voorhoede. Onduidelijk is nog wie het kind van de rekening wordt. Antony heeft de groepstraining pas sinds kort hervat en lijkt nog niet in staat om in de basis te starten. Datzelfde geldt voor de herstelde Remko Pasveer. 

Vermoedelijke opstelling: Jay Gorter; Devyne Rensch, Jurriën Timber, Daley Blind, Owen Wijndal; Edson Álvarez, Kenneth Taylor, Steven Berghuis; Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Dusan Tadic

PSV

Ook PSV haalde de bezem door de selectie. Coach Ruud van Nistelrooij kreeg de beschikking over Luuk de Jong, Xavi Simons, Guus Til, Walter Benítez, Ki-Jana Hoever en Jarred Branthwaite. In de laatste oefenduels bleef aanwinst Simons vooralsnog op de bank. Van Nistelrooij ziet in Luuk de Jong en Guus Til een potentieel topduo.

Vraagtekens zijn er ook bij PSV. Cody Gakpo kwakkelt met zijn fitheid, al stond hij afgelopen weekend tegen Real Betis in de basis. Achterin is de spoeling vanwege blessures bij Olivier Boscagli en André Ramalho dun. Bovendien speelt PSV drie dagen na het duel met Ajax in de voorronde van de Champions League tegen AS Monaco. Van Nistelrooij zal geen risico's willen nemen met twijfelgevallen.

Vermoedelijke opstelling PSV: Benitez; Hoever, Teze, Obispo, Max; Sangaré, Veerman, Til; Madueke, De Jong, Gakpo

Lees ook: Arsenal meldt zich opnieuw voor Gakpo

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

12eMan
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zou zeggen Guti ipv Til...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen