Slot over Boëtius: "Speelt op positie waar wij goed bezet zijn"

25 juli 2022, 08:42

Arne Slot weet nog niet of er een nieuwe samenwerking komt tussen Feyenoord en Jean-Paul Boëtius. De middenvelder traint nog altijd mee bij de selectie van de Rotterdammers omdat hij nog geen nieuwe club heeft gevonden. Mogelijk blijft hij actief in Rotterdam.

Boëtius traint nog volop mee bij Feyenoord en werd tijdens het verloren oefenduel met Olympique Lyon opnieuw als invaller binnen de lijnen gebracht. Het deed vermoeden dat Slot toekomst ziet in de 28-jarige Boëtius. "Dit is een jongen die al op zijn zesde in de academie zat en veel voor Feyenoord heeft betekend. Daarom geven wij hem in een bepaalde periode die ruimte."

Feyenoord profiteert daar zelf ook van, verduidelijkte Slot nog maar eens. "Wij zitten niet zo breed in de spelers, waardoor het ook voor ons fijn is. Als hij meetraint, kan hij ook gewoon speelminuten krijgen. En natuurlijk kijk je dan met interesse naar hoe hij het doet", aldus Slot op de persconferentie. Boëtius zou eveneens op de radar staan van het Duitse Hertha BSC.

Slot geeft toe dat de komst van Boëtius geen noodzaak is. "Hij speelt op een positie waar wij goed bezet zijn. Wij hebben daar Orkun Kökcü, Fredrik Aursnes en Mats Wieffer lopen. De meeste mensen kennen hem nog als buitenspeler, maar in Duitsland heeft hij op het middenveld gespeeld. Nu zijn wij wat meer op zoek naar spelers die voor de bal kunnen spelen."

Bekijk hieronder de persconferentie:

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oftewel veel.plezier in duitsland.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen