'Memphis krijgt harde boodschap: heel jaar bankzitten of vertrekken'

25 juli 2022, 00:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De periode van Memphis Depay bij FC Barcelona lijkt als een nachtkaars uit te gaan. De club wil hem het liefst verkopen deze zomer en Xavi zou dat inmiddels duidelijk hebben gemaakt aan de aanvaller. Hij zou gezegd hebben dat Memphis beter een nieuwe club kan zoeken, omdat hij anders een seizoen moet toekijken vanaf de bank.

Dat meldt AS. Xavi wilde eerlijk zijn over het perspectief van de aanvaller, maar dat werd dus een keiharde boodschap. Dat de trainer geen rol meer ziet voor Memphis heeft alles te maken met de moordende concurrentie. De club beschikte al over Ansu Fati, Pierre-Emerick Aubameyang, Ferran Torres en Ousmane Dembélé. Daar zijn deze zomer de topaankopen Raphinha en Robert Lewandowski nog bijgekomen, waardoor Memphis op alle posities in de aanval de derde keuze is. De kans op speeltijd is miniem.

Barcelona wil meewerken aan een vertrek van de aanvaller, maar de club laat hem niet voor een appel en een ei gaan. Ondanks dat Memphis nog maar een seizoen vastligt, en afgelopen jaar transfervrij kwam, vraagt Barça twintig miljoen voor hem. Tottenham Hotspur werd al genoemd als geïnteresseerde partij, maar tot een officieel bod is het voor zover bekend nog niet gekomen. Daardoor mag de Nederlander zich nog steeds speler van Barcelona noemen.

Voor Memphis zou een vertrek wel goed zijn met het oog op het wereldkampioenschap in Qatar. Louis van Gaal liet in de afgelopen interlandperiode Georginio Wijnaldum al buiten de selectie, omdat de bondscoach vond dat hij niet genoeg speelde bij zijn club Paris Saint-Germain. Overigens lijkt de aanvaller wel zeker van zijn plaats bij de selectie door zijn uitstekende statistieken. Hij is hard op weg om topscorer aller tijden te worden bij Oranje.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

IwanStruyk23
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb al maanden geleden geschreven dat "grote" voetballanden vanuit Engeland en Spanje het Nederlandse voetbal zoveel mogelijk proberen te ontmoedigen met het oog op de WK 2022.Onze beste spelers Frenkie de Jong(24) en Memphis (toch nog maar 27) worden enorm gekleineerd alsof ze al niet goed genoeg zijn.Duidelijke statement en we kunnen nog meer potentiële internationals opnoemen. Oké! , wij doen het ook toto op zekere hoogte. Marin, gepresteerd in België kon hier niks goed doen.Alvarez, Sangare vonden wij aanvankelijk ook niks.Maar in Nederland is dit inderdaad voor de fun, slaat zo weer om.De macho's in Spanje echter zijn zo kortzichtig die blijven maar in hun eigen onzin hopen en geloven.WANT WELKE SPELER IS DAN KIJKEND DOOR DE "SPAANSE BRIL"GOED GENOEG VOOR VAN GAAL OM OP TE KUNNEN STELLEN ??

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen