'Ten Hag geeft op: Manchester United vindt De Jong-alternatief'

24 juli 2022, 22:00   Bijgewerkt: 25 juli 2022, 09:40

De transfer van Frenkie de Jong naar Manchester United lijkt definitief van de baan. Erik ten Hag bleef inzetten op de komst van zijn landgenoot, maar inmiddels is zijn geduld op. Daarom wordt er nu naar een alternatief gekeken. De clubleiding gaat een poging doen om Sergej Milinkovic-Savic naar Old Trafford te halen. Momenteel staat hij onder contract bij Lazio.

Manchester United was al akkoord met Barça over een transfersom van 85 miljoen euro voor De Jong, maar de middenvelder hield zelf de boot af. Hij zou helemaal niet willen vertrekken uit Camp Nou, ondanks de moordende concurrentie op het middenveld. Xavi heeft namelijk ook de beschikking over onder meer Franck Kessié, Gavi, Pedri en Sergio Busquets. Ten Hag leek eerst te willen wachten tot de Nederlander alsnog in zou stemmen met een transfer, maar het duurt de trainer schijnbaar te lang.

Milinkovic-Savic zou zeventig miljoen euro moeten kosten, meldt El Mundo Deportivo. De voetballer is wel een heel ander type dan de Nederlander. Waar De Jong meer een verbinder is tussen aanval en verdediging is de Serviër iets aanvallender ingesteld. Hij wist in zeven Italiaanse seizoenen bijna zestig keer te scoren voor de subtopper uit de Serie A. De middenvelder werd de afgelopen jaren al aan meerdere topclubs gelinkt, maar toen vroeg Lazio liefst honderd miljoen euro.

President Joan Laporta liet onlangs ook al weten dat Manchester United de komst van De Jong kon vergeten. "Hij is onze speler, we mogen hem heel graag. We hebben een aantal aanbiedingen gekregen, maar die nemen we op dit moment niet aan. Hij is voor ons een goede speler", aldus de baas van de Catalaanse club.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen