Blind over Ajax-transfers: "Moet zeggen dat het dit jaar wel extreem is"

25 juli 2022, 09:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Daley Blind gaat binnen afzienbare tijd met Alfred Schreuder om de tafel. Waar hij komend seizoen komt te spelen in het elftal, weet hij momenteel nog niet. De multifunctionele voetballer kan als linksback, als centrale verdediger of als controlerende middenvelder uit de voeten. Waar hij staat maakt Blind niet uit, zolang hij maar veel minuten maakt. Hij heeft er de nodige concurrenten bijgekregen.

"Ik heb nog niet heel uitgebreid met Schreuder gesproken. Toen hij werd aangesteld, hebben we kort over de telefoon gesproken. Ik verwacht dat er deze week nog wel een gesprek komt. Uiteindelijk wil ik gewoon altijd spelen en belangrijk zijn voor het elftal, ook om in beeld te blijven bij Oranje", vertelt de international, die met Calvin Bassey en Owen Wijndal twee concurrenten naar de Johan Cruijff ArenA zag komen. Deze zomer is tot dusver sowieso druk met wijzigingen in de ploeg.

"Ik moet zeggen dat het dit jaar wel extreem is met de uitgaande en inkomende transfers. Je probeert altijd een bepaalde basis te houden, maar die is er met Davy Klaassen, Steven Berghuis, Jurriën Timber, Tadic en ik nog wel. We hebben genoeg jongens met ervaring, maar het is afwachten hoe het team in elkaar valt", vertelt Blind in gesprek met Ajax Life. "Owen Wijndal ken ik ook deels van Oranje. Bij AZ heeft hij het heel goed gedaan, maar Ajax is toch wat anders. Het moet blijken hoe hij daarmee omgaat. Hetzelfde geldt voor Calvin Bassey, die uit een andere competitie komt."

Blind hoopt dat hij een plek in de basis kan bemachtigen met het oog op het wereldkampioenschap in Qatar. Daarvoor zal hij dus de concurrenten moeten verslaan. Met een reserverol neemt hij geen genoegen. "Ik hou gewoon van het spelletje. Ik kan ook wel eens een andere persoonlijkheid worden als ik niet speel. Het is belangrijk mezelf te laten zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen