Slot krijgt bevestiging van wat hij al wist: versterking broodnodig

24 juli 2022, 19:08   Bijgewerkt: 25 juli 2022, 09:44

Feyenoord heeft geen vertrouwen kunnen tanken tegen Olympique Lyon. De Rotterdammers verloren met 0-2 van de Fransen, waar Peter Bosz de scepter zwaait. Voor Arne Slot is het zo een vervelende voorbereiding. Zijn ploeg wist van de vier oefenwedstrijden maar één keer te winnen. In drie duels wist het team zelfs niet te scoren.

Olympique Lyon begon met de sterkste opstelling, maar qua spel werd het al snel duidelijk dat de Fransen niet volle bak wilden gaan in de Kuip. Voor rust liet de ploeg van Bosz bij vlagen wat goede dingen zien, na rust kwam de ploeg nog maar tot een serieuze mogelijkheid. Het werd wandelvoetbal bij Lyon, maar Feyenoord wist de marge die voor rust was ontstaan niet te verkleinen. Alexandre Lacazette zorgde na een half uur voor de openingstreffer, Jeff Reine-Adélaïde maakte vlak voor de pauze de tweede goal.

Feyenoord probeerde het wel in de tweede helft, met veel talenten en wisselspelers in het veld, maar het ontbrak aan scherpte én kwaliteit om de tegenstander aan het wankelen te krijgen. Daardoor hadden de aanwezige supporters, buiten het zonnetje om, weinig te genieten.

Het is de volgende nederlaag voor de Rotterdammers, die eerder al met ruime cijfers verloren van FC Kopenhagen en Union Sint-Gillis. De Denen waren met 0-7 te sterk, de Belgen zegevierden met 4-0. Tussendoor werd alleen gewonnen van Red Bull Salzburg. Dat duel eindigde in 1-2 voor Feyenoord. Dat was meteen de enige wedstrijd waarin gescoord werd. Het tekent de problemen bij de ploeg uit de havenstad, waar meerdere nieuwkomers in de komende weken verwacht worden. De club wil sowieso nog een centrale verdediger, een linksback en een extra spits aan de selectie toevoegen.

Reacties

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik snap dat het oefenwedstrijden zijn, maar een beetje zelfvertrouwen tanken kan geen kwaad lijkt me. Het A team van Feyenoord zal zeker beter presteren in de voorbereiding, maar de breedte van de selectie mist wel wat kwaliteit. Geen probleem zonder blessures, maar zal wat moeilijker worden als er een paar basisspelers missen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit is gewoon het logische gevolg van een goed seizoen in europa . Ondanks dat er nu wel geld is ,moet je er wel voorzichtig mee om gaan . Het team van gisteren in de bloedhitte ,zal niet het team zijn na 31 augustus . We zullen ook in de eerste competitiewedstrijden het moeilijk hebben ,dat is nu eenmaal de situatie . Maar goed beter dit als nooit iemand voor een leuk bedrag verkopen . En oefenen tegen slechte clubs en steeds winnen met 5-0 .

MKQX
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik maak me nog geen zorgen. Het hele elftal van 021 leek in te vallen en het elftal is nog verre van compleet. De Pool zat op de bank. De Mexicaan zit in het vliegtuig en er komt echt nog wel wat binnen. Zo ging het vorig jaar ook

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat niet alleen maar ik was in de kuip en gewoon totaal geen voetbalweer . Dit ga je het hele seizoen niet mee maken

MKQX
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is ook zo maar daar wilde ik het niet direct op gooien

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen